Έρχονται κινητοποιήσεις των δικαστικών υπαλλήλων

Κινητοποιήσεις προετοιμάζουν οι δικαστικοί υπάλληλοι της χώρας, ενώ ήδη ορισμένοι σύλλογοι δικαστικών υπαλλήλων, όπως της Αθήνας, Κέρκυρας, Ρόδου, Κατερίνης έχουν ήδη ξεκινήσει αποχές και στάσεις εργασίας. Η ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής επεξεργασίας θέσεων και προτάσεων προς το Συνέδριο της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας για τις κινητοποιήσεις αναφέρει τα εξής: «1. Συμπαραστεκόμαστε και στηρίζουμε εμπράκτως τους Συλλόγους που έχουν ήδη ξεκινήσει κινητοποιήσεις με αποχές και κάθε άλλης μορφής κινητοποίηση (π.χ. οι Σύλλογοι Δικαστικών
Υπαλλήλων Κέρκυρας, Ρόδου, Αθήνας, Διοικητικών Δικαστηρίων, Κατερίνης κ.α.) καθώς και όσους Συλλόγους ξεκινήσουν κινητοποιήσεις στο μέλλον, με αιτήματα σχετικά με τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας.
2. Εξουσιοδοτούμε το Δ.Σ. της ΟΔΥΕ να προχωρήσει σε οποιασδήποτε μορφής κινητοποίηση (διακοπές εργασίας, εβδομαδιαίας τουλάχιστον διάρκειας, με συγκεντρώσεις ή συνελεύσεις, στάσεις εργασίας, απεργίες) με αφετηρία την επέκταση των διακοπών εργασίας (που έχουν ξεκινήσει ορισμένοι Σύλλογοι), σε όλα τα τμήματα των Δικαστικών Υπηρεσιών και των Εμμίσθων Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων της Χώρας, σε περίπτωση μη ανταπόκρισης της Συγκυβέρνησης στο γενικό αίτημα για λύση των προβλημάτων του κλάδου - μη ανταπόκρισής της στα εργασιακά, οικονομικά, ασφαλιστικά και θεσμικά αιτήματά μας.
3. Επαναβεβαιώνουμε την αποχή των δικαστικών υπαλλήλων που υπηρετούν στα Ειρηνοδικεία, από κάθε αντικείμενο εργασίας των Ειρηνοδικείων σχετικό με τους πλειστηριασμούς και ειδικότερα από τις διαδικασίες για τους (απειλούμενους) πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας των συμπολιτών μας». (πηγή: odye.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά