Σύστημα τεχνητής νοημοσύνης σε ρόλο δικηγόρου

Το σύστημα που ξεκίνησε ως φοιτητικό project και εξελίχθηκε σε startup, ανέπτυξαν φοιτητές του University of Toronto και χρησιμοποιεί τον Watson – το διάσημο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης της ΙΒΜ - για νομικές έρευνες, λαμβάνοντας πλέον την στήριξη της Dentons. μίας από τις μεγαλύτερες δικηγορικές εταιρείες του κόσμου. Η εν λόγω εφαρμογή, ονόματι Ross, χρησιμοποιεί τον Watson για να διερευνά εκατομμύρια νομικά κείμενα μέσα σε δευτερόλεπτα, και να δίνει απαντήσεις σε ζητήματα νομικής φύσης. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της καναδικής The Globe and Mail, οι δημιουργοί της την παρομοιάζουν με μια πιο «έξυπνη» εκδοχή του Siri
της Apple, ειδικά για δικηγόρους- και θεωρούν ότι κάποια στιγμή θα είναι σε θέση να αναλάβει ένα μεγάλο μέρος της άχαρης ερευνητικής δουλειάς που πρέπει να κάνουν οι πιο χαμηλόβαθμοι συνεργάτες σε δικηγορικές εταιρείες ανά τον κόσμο.
Όσον αφορά στη στήριξη της Dentons, ανακοίνωσε επένδυση απροσδιόριστου ύψους στη Ross Intelligence Inc. Η εταιρεία για τους σκοπούς της θα χρησιμοποιεί τα NextLaw Labs της φίρμας, ένα project με σκοπό την ανάπτυξη νέας τεχνολογίας για τον νομικό τομέα, με έδρα στο Πάλο Άλτο, στην καρδιά της Σίλικον Βάλεϊ. Πρόκεται για την πρώτη γνωστή συμφωνία συνεργασίας στο πλαίσιο του προγράμματος. Σε κάθε περίπτωση, το Ross βρίσκεται ακόμα στο στάδιο των δοκιμών, όχι μόνο από τη Dentons, αλλά και από μια σειρά μεγάλων αμερικανικών εταιρειών. Επί της παρούσης το πρόγραμμα χρησιμοποιεί μια βάση που επικεντρώνεται κυρίως στον αμερικανικό πτωχευτικό κώδικα. (naftemporiki.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά