3ωρη στάση εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων την Τετάρτη 24/6 από 9 ως 12 πμ

Oι δικαστικοί υπάλληλοι της Αθήνας θα πραγματοποιήσουν 3ωρη Στάση Εργασίας την Τετάρτη 24/6/2015, ώρα 9 ως 12 π.μ. Η ανακοίνωση του Σ.Δ.Υ.Α αναφέρει: «Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας στην συνεδρίασή του στις 15-6-2015, αφού συνεκτίμησε:
Την μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων, όλων των Δικαστικών Υπηρεσιών, στις 2ωρες διακοπές διαμαρτυρίας, που διοργανώθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, για το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού και την αποφασιστικότητα
που εκφράστηκε σ΄ αυτές, για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προκειμένου να εξευρεθεί άμεση λύση στο θέμα.
Την τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην συγκέντρωση του Πρωτοδικείου, από την οποία δεν πήραμε ξεκάθαρη απάντηση στο αίτημά μας.
Την αρνητική απάντηση που λάβαμε στη συνάντηση που είχαμε με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο οποίος μας δήλωσε πως δεν είμαστε στις προτεραιότητες των υπηρεσιών που θα ενισχυθούν φέτος με προσωπικό.
Αποφάσισε ομόφωνα
Την προκήρυξη 3ωρης Στάσης Εργασίας την Τετάρτη 24/6/2015, ώρα 9 ως 12 π.μ., με συγκέντρωση στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Οι Δικαστικοί Υπάλληλοι δεν μπορούμε πλέον να ανταποκριθούμε στον τεράστιο όγκο της δικαστηριακής ύλης και θέλουμε να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους τους αρμοδίους.
Αν δεν καλυφθούν οι κενές θέσεις των Γραμματειών των Υπηρεσιών, ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ, με ότι αυτό συνεπάγεται για την απονομή της Δικαιοσύνης αλλά και για την ενίσχυση των κρατικών ταμείων από τις μετατροπές των ποινών.
Διεκδικούμε:
Την άμεση ενίσχυση με προσωπικό όλων των Δικαστικών Υπηρεσιών με την τοποθέτηση και στα Δικαστήρια, των υπαλλήλων που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και επαναπροσλαμβάνονται και των προσλήψεων επιτυχόντων παλαιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, όπως έχει ανακοινώσει η Κυβέρνηση, αλλά και μέσα από ένα νέο διαγωνισμό πρόσληψης Δικαστικών Υπαλλήλων
Την επέκταση της μαγνητοφώνησης και απομαγνητοφώνησης των πρακτικών των συνεδριάσεων σε όλες τις διαδικασίες των Πολιτικών και Ποινικών Δικαστηρίων
(Ο Σύλλογος έχει εξασφαλίσει την μετακίνηση με πούλμαν)»

Σχόλια