Νέος πρόεδρος του ΔΣΑ ο Βασίλης Αλεξανδρής με ποσοστό 70% - Τα αποτελέσματα στη Θεσσαλονίκη

Καθαρή νίκη πέτυχε ο Βασίλης Αλεξανδρής και είναι από σήμερα ο νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος συγκέντρωσε το πρωτοφανές ποσοστό του 70,67% (5.755 ψήφοι) έναντι ποσοστού 29,33% (2.388 ψήφοι) του απερχόμενου προέδρου Γιάννη Αδαμόπουλου. Η αποχή έφθασε στο 42,41% (επί των 21.471 εγγεγραμμένων προσήλθαν και ψήφισαν 12.366 δικηγόροι, ποσοστό 57,59%). Ο κ. Αλεξανδρής αμέσως μετά την καταμέτρηση του 100% των ψήφων  έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αγαπητοί συνάδελφοι. Το σημερινό εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι προσωπικό. Το δημιούργησε η βούληση των δικηγόρων. Αν το αποτέλεσμα αυτό χρεωθεί σε πρόσωπα, θα είναι ηθελημένη παρερμηνεία της γνήσιας βούλησης των δικηγόρων. Δεν είναι ημέρα αποτίμησης, σφαλμάτων και λαθών. Είναι ημέρα κορύφωσης της απόφασης των δικηγόρων να αλλάξουν κεφάλαιο, να πάνε σε άλλη εποχή. Οι διεκδικήσεις μας θα συντελεστούν με άλλους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς όρους. Θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε να αλλάξουμε την καθημερινότητα, να αυξήσουμε το κύρος και να καθιερώσουμε την αξιοπρέπεια μας.
Την απόφαση αυτή θέλουμε να την πάρουμε και την υλοποιήσουμε όλοι μαζί. Χωρίς διαχωρισμούς. Το αποτέλεσμα δεν αποτελεί έπαθλο για κανένα κομματικό σχηματισμό. Θα περιφρουρήσουμε με κάθε κάθε τρόπο την αυτοτέλεια μας. Θέλουμε και μπορούμε από αύριο να χαράξουμε κοινή πορεία. Πορεία διεκδίκησης. Σας ευχαριστώ πολύ».
Στη Θεσσαλονίκη, μετά από εκλογική μάχη που εξελίχθηκε θρίλερ, ο Νίκος Βαλεργάκης επανεξελέγη πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, επικρατώντας για μόλις 43 ψήφους της αντιπάλου του, Γιάννας Παναγοπούλου, στον δεύτερο γύρο των εκλογών των δικηγόρων της πόλης. Συγκεκριμένα, ο κ.Βαλεργάκης, έλαβε ποσοστό 50,77%, ήτοι 1.413 ψήφους, ενώ η απερχόμενη αντιπρόεδρος του Συλλόγου, κα. Παναγοπούλου, έλαβε ποσοστό 49,23%, που αντιστοιχεί σε 1.370 ψήφους. Επί 6.323 εγγεγραμμένων μελών του ΔΣΘ, στις κάλπες που στήθηκαν για δεύτερη φορά στην Αποθήκη Γ του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, προσήλθαν 3.184 δικηγόροι. Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 2.783 και τα άκυρα-λευκά 401. (tovima.gr / voria.gr)

Σχόλια