Κάθε μήνα η υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων από το Μάιο και μετά

Το Μάιο θα υποβληθούν οι μηνιαίες συγκεντρωτικές καταστάσεις των μηνών Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου-Μαρτίου-Απριλίου. H ανωτέρω ρύθμιση είναι δυνητική και οι υπόχρεοι στην υποβολή των μηνιαίων συγκεντρωτικών καταστάσεων μπορούν ήδη να ξεκινήσουν την υποβολή αυτών στην ανοικτή πλέον εφαρμογή της ΓΓΠΣ, εφόσον τα μηχανογραφικά τους συστήματα έχουν την δυνατότητα αυτή. Aπό το Μάιο και μετά οι συγκεντρωτικές καταστάσεις θα υποβάλλονται κάθε μήνα. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΠΟΛ 1022/7.1.2014 οι καταστάσεις των φορολογικών στοιχείων του άρθρου 1 της παρούσας, υποβάλλονται υποχρεωτικά με ηλεκτρονικό τρόπο και ανεξάρτητα από την τήρηση απλογραφικών ή διπλογραφικών βιβλίων, ως εξής:
α) από τον εκδότη μηνιαίως, ανεξαρτήτως κατηγορίας των τηρούμενων βιβλίων του (απλογραφικά ή διπλογραφικά) ή της απαλλαγής του από τήρηση και το αργότερο τρεις ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της περιοδικής δήλωσης Φ.Π.Α. για τους τηρούντες διπλογραφικά βιβλία,
β) από το λήπτη μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της περιοδικής δήλωσης που αφορούν (μήνα ή τρίμηνο) και εφόσον δεν υπάρχει υποχρέωση υποβολής περιοδικής δήλωσης, μέχρι την εικοστή ημέρα του μήνα που ακολουθεί τη λήξη κάθε ημερολογιακού εξάμηνου που αφορούν. (taxheaven.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά