Δολοφόνησαν τον εισαγγελέα που ερευνούσε την υπόθεση Μπούτο στο Ισλαμαμπάντ

Δολοφονήθηκε στο Ισλαμαμπάντ ο ειδικός εισαγγελέας, αρμόδιος για την έρευνα της δολοφονίας της πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν Μπεναζίρ Μπούτο, για την οποία ο πρώην πρόεδρος της χώρας Περβέζ Μουσάραφ τελεί σε κατ' οίκον περιορισμό. Ο εισαγγελέας Τσόντρι Ζουλφικάρ που οδηγούσε το αυτοκίνητό του όταν δέχτηκε σφαίρες από ενόπλους που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα,
κοντά στο σπίτι του, υπέκυψε στα τραύματά του. Οι ένοπλοι γάζωσαν με 12 σφαίρες το αυτοκίνητο του Ζουλφικάρ σε δρόμο με μεγάλη κυκλοφορία μιας συνοικίας της πρωτεύουσας.
Ο σωματοφύλακάς του τραυματίστηκε και μια περαστική σκοτώθηκε επίσης. «Ο Τσόντρι Ζουλφικάρ οδηγούσε τον αυτοκίνητό του. Έχασε τον έλεγχο και το αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε μια περαστική», πρόσθεσε ο αξιωματικός. Ο δολοφονηθείς ειδικός εισαγγελέας ερευνούσε την υπόθεση στην οποία ο πρώην πρόεδρος Περβέζ Μουσάραφ τελεί σε κατ' οίκον περιορισμό, από τότε που επέστρεψε στη χώρα από την αυτοεξορία του. Η δικαιοσύνη πρόσφατα τού επέβαλε κατ' οίκον περιορισμό έως τις 4 Μαΐου για την ευθύνη του στην υπόθεση της αποπομπής δικαστών το 2007. Την περασμένη Τρίτη δικαστήριο που εκδικάζει υποθέσεις τρομοκρατίας, παρέτεινε την προσωρινή του κράτηση έως τις 14 Μαΐου για την υπόθεση της δολοφονίας Μπούτο. «Ο στρατηγός Μουσάραφ» είναι ύποπτος γιατί δεν εγγυήθηκε επαρκώς την ασφάλεια της Μπούτο, είχε δηλώσει ο εισαγγελέας Τσόντρι Ζουλφικάρ. (πηγή: ethnos.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά