Τον κατηγόρησε ψευδώς για βιασμό και έμεινε στη φυλακή 5 χρόνια. Τώρα δικάζεται η ίδια.

Η κατηγορούμενη (από welt.de)
Πέντε χρόνια αθώος πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Έκτισε την ποινή μέχρι τέλους επειδή ο κατηγορούμενος καθηγητής μη παραδεχόμενος ποτέ τον βιασμό που του καταλογίστηκε δεν είχε δικαίωμα να κάνει χρήση του περιορισμού της ποινής του. Ένα χρόνο μετά την αθώωση του από άλλο δικαστήριο, ο καθηγητής πέθανε τον περασμένο Ιούλιο στα 53 του χρόνια από ανακοπή καρδιάς. Τώρα, η γυναίκα που τον κατηγόρησε άδικα
για το βιασμό της, θα πρέπει να λογοδοτήσει ενώπιον του δικαστηρίου του Ντάρμσταντ της Γερμανίας.
Ενώπιον του ίδιου δικαστηρίου, είχε κατηγορήσει το 2002 η καθηγήτρια το συνάδελφό της για βιασμό. Μετά την έκτιση της ποινής, το Δικαστήριο του Κάσσελ σε μια εντυπωσιακή δίκη το 2011 αποφάνθηκε ότι όλη η ιστορία είχε επινοηθεί από αυτήν. Το κίνητρο; Ανελέητος επαγγελματικός ανταγωνισμός στο σχολείο του Reichelsheim στο Odenwald. Η καθηγήτρια ήθελε να πάρει τη θέση του συναδέλφου της.
Η δίκη με την κατηγορία της αποστέρησης ελευθερίας ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη και η 48χρονη καθηγήτρια αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από ένα ως δέκα χρόνια. Η ψευδής καταμήνυση έχει παραγραφεί, όμως η κατηγορία ότι κατέστρεψε άδικα τη ζωή ενός ανθρώπου είναι βαριά. Ακόμα και μετά την αθώωση του καθηγητή το 2011 στο Κάσσελ, αυτός δεν μπόρεσε να επιστρέψει στην παλιά ζωή του, μη μπορώντας να βρεί πουθενά δουλειά. Ένα χρόνο περίπου μετά την αθώωση του, πέθανε στα τέλη Ιουνίου του 2012. Η δίκη της γυναίκας που τον κατέστρεψε στο περιφερειακό δικαστήριο του Ντάρμσταντ συνεχίζεται. (πηγή: Frankfurter Allgemeine Zeitung)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά