Νέος νόμος στη Γερμανία προβλέπει επίδομα στους γονείς που επιλέγουν να μη στείλουν τα παιδιά τους στο δημόσιο παιδικό σταθμό

Το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε μια αμφιλεγόμενη πρόταση να πληρώνονται με επίδομα οι γονείς που κρατούν τα παιδιά προσχολικής ηλικίας στο σπίτι τους αντί να τα στείλουν στον δημόσιο παιδικό σταθμό. Από την αρχή του Αυγούστου του επόμενου έτους θα τους καταβληθεί το ποσό των  € 100  και θα αυξηθεί σε 150 το 2014.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης λένε ότι το μέτρο είναι οπισθοδρομικό και ότι τα χρήματα θα ήταν καλύτερο να δαπανηθούν για την παροχή επιδοτούμενων προγραμμάτων για τη δημόσια φροντίδα των παιδιών, εντούτοις η κυβέρνηση υπερασπίζεται το νέο νόμο. "Δεν θέλω οι γονείς να πρέπει να δικαιολογήσουν την άποψη τους τι είναι σωστό και τι είναι λάθος", δήλωσε η Dorothee Bär της Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης και πρόσθεσε ότι "η σωστή απόφαση είναι αυτή στην οποία ο πατέρας και η μητέρα συμφωνούν."
Οι σοσιαλδημοκράτες από την πλευρά της αντιπολίτευσης τάσσονται κατά του νέου μέτρου. «Αυτός ο νόμος θα οδηγήσει στο ότι ολοένα και λιγότερες γυναίκες θα επιλέγουν μια επαγγελματική σταδιοδρομία,"  ανέφερε ο
σοσιαλδημοκράτης Πέτερ Στάινμπρουκ και συμπλήρωσε ότι "επίσης λιγότερα παιδιά θα έχουν έγκαιρη πρόσβαση στην εκπαίδευση. Αυτό είναι το αποτέλεσμα αυτού του νόμου". Η γνώμη αυτή υποστηρίζεται σαφώς από πολλούς. Έντονες επικρίσεις δέχτηκε το νέο μέτρο και από το Κόμμα των Πρασίνων, που υποστήριξε ότι ο νέος νόμος είναι εναντίον των παιδιών, των γυναικών της οικογένειας και της οικονομίας. Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να κερδίσει ψήφους ενόψει των επερχόμενων εκλογών του επόμενου έτους. (πηγή: euronews.com)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά